Frågor och svar

Nedan finner du svar på de vanligaste frågorna.

Frågor om Grönt kort

Mittgolfspel.se erbjuder en digital plattform för att lär dig spela golf eller förbättra ditt golfspel.
Men hjälp av oss kan du bland annat gå Grönt kort kurs för golf.

Kurserna på mittgolfspel.se är utformad av Golf professionell Gustav Adell som har mångårig erfarenhet från utbildningar inom golf

Gustav Adell Golf
Orgnr: 840528-1950
Innehar F-skatt
Östgötagatan 32
582 32 Linköping

För att få spela golf på merparten av Sveriges banor behöver du Grönt Kort – ett sorts bevis på att du har koll på spelet och reglerna. Grönt Kort får du genom att lära dig grundläggande teori och träna på spelet. När du känner dig redo är det dags att göra spelprovet genom att gå en runda på golfbanan på ett givet antal slag.

Det finns också så kallade pay and play-banor, där du inte behöver ha Grönt Kort för att spela. Men med Grönt Kort och ett aktivt medlemskap i en golfklubb får du åtkomst till alla Sveriges banor.

De flesta golfklubbarna vill att du är medlem i en golfklubb (deras egen eller någon annan) för att få spela på deras bana. Medlemsavgiften varierar, så kontakta den eller de klubbar som du är intresserad av att gå med i.

Merparten av klubbarna har en hemsida där du enkelt kan se vilka medlemsskap de har och vad olika innehåll kostar.

För att få spela golf på merparten av Sveriges banor behöver du ett godkänt Grönt Kort – ett sorts bevis på att du har koll på spelet och reglerna.

Ett godkänt Grönt Kort får du genom att köpa tillgång och gå vår kurs – Ta Grönt kort.
Kursen ger dig alla baskunskaper du behöver för att kunna spela golf på ett säkert sätt. 

För att kunna bli godkänd för Grönt kort via mittgolfspel.se behöver du ha genomfört hela vår utbildning.
Läs mer under fliken Ta Grönt kort

Genom att ta hjälp av oss och gå vår Ta Grönt kort kurs digitalt. Vår Grönt kort kurs online är utformad efter gällande regelverk och efter avslutad kurs kommer du ha ett godkänt Grönt kort som gäller i hela världen. Vi hjälper dig hela vägen till ett godkänt Grönt kort!

Genom att ta hjälp av vår unika plattform kommer du kunna skaffa dig alla nödvändiga baskunskaperna du behöver för att kunna spela golf på ett säkert sätt.
Utbildningen består av instruktionsvideos och kunskapsfrågor – Allt för att du på ett snabbt och effektivt sätt ska lära dig spela golf.

medlemskap i golfklubb ingår ej i grönt kort kursen.

Det är ingen skillnad på att hur du tagit ett grönt kort, Digitalt eller fysiskt

Den digitala kursen gör du på egen hand med hjälp av vår plattform och kräver således mera eget ansvar och driv för att genomföra.

Grönt kort fysiskt, normalt i grupp, på en golfklubb/anläggning med hjälp av en golftränare.

Ditt gröna kort (hcp 54) gäller på alla banor i Sverige samt för spel utomlands. Dock att en klubb eller banor valt att ha en gräns för vilket handicap du behöver ha för spela. Ta för vana att kolla vad den banan du tänkt spela har för krav eller policys vad gäller handicap innan du åker dit eller bokar tid.

Ja, för att kunna boka starttider via mingolf behöver du ett aktivt golf-id. För att du ska få ett aktivt golf-id behöver du ett Godkänt Grönt kort och ett medlemskap i en golfklubb.

Merparten av klubbarna har en hemsida där du enkelt kan se vilka medlemsskap de har och vad olika innehåll kostar.

Det finns också så kallade pay and play-banor, där du inte behöver vara medlem för att spela. Men med Grönt Kort och ett aktivt medlemskap i en golfklubb får du åtkomst till alla Sveriges banor.

Du gör ditt spelprov gör du efter du har genomgått SGFs obligatoriska teoriutbildningen.
Spelprovet går ut på att du skall klara av att över 9 hål på en valfri banvärderad golfbana,  spela på ett givet antal slag.

Läs mer om hur spelprovet fungerar

 

Du är alltid välkommen tillbaka till golfen. Om du har varit aktiv medlem efter 2004 finns ditt Golf-ID registrerat i Golfens IT-system. Då kan en golfklubb aktivera dig som medlem med det handicap du senast var noterad på. Slutade du före 2004 så behöver du genomföra teorin och spelprovet igen för att få handicap 54 eller lägre. 

Kontakta den klubb där du vill bli medlem, så hjälper de dig.

Golf-id är golfens id nummer och ett Golf-ID skapas automatiskt när du registrerar dig på SGF min golf portalt (Golfens IT-system).
Du kan enkelt skapa ett Golf-id själv.
Innan du börjar Ta Grönt korts kursen skapa ett golf-id. Klicka här för att skapa ett golf-id
Du får då ditt Golf-ID direkt till din mail efter registrering. Du kan alltså ha ett Golf-ID utan att ha ett godkänt Grönt Kort. När du har ett godkänt Grönt Kort, sker en registrering till hcp 54 eller lägre, samt att det aktiviveras i GIT att du har et godkänt Grönt Kort på ditt Golf-ID.

Behöver du hjälp med Golf-id?
info@mittgolfspel.se

Innan du har ett godkänt Grönt kort och ett medlemskap i en golfklubb är ditt golf-id ej aktivt. När du påbörjar en Grönt kort kurs är du “under utbildning” och det är först när du blivit godkänd för Grönt kort samt blir medlem i en golfklubb som ditt golf-id blir aktivt. För att kunna boka starttider behöver du ha ett aktivt golf-id. Alltså ett godkänt Grönt kort och ett medlemskap ger dig ett aktivt golf-id.

Om ditt golf-id ej är aktivt ser du detta när du loggar in på mingolf.

 

När du har ett godkänt Grönt kort sköter du själv justeringarna av ditt hcp. Du kan ändra ditt hcp via mingolf. Logga in och klicka dig vidare för att justera din hcp.

Har du problem med att justera din hcp eller ej får tillgång till det i mingolf, måste du kontakta din hemmaklubb där du är medlem för att få vidare hjälp.

Övriga frågor

Kontakta oss

Har du frågor eller funderingar?
Fyll i kontakformuläret så återkommer vi inom kort!

    Följ oss på social media!

    Denna webbplats använder cookies Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen.