Have a question?
Message sent Close

Frågor & svar

Nedan finner du svar på de vanligaste frågorna.

Mittgolfspel.se erbjuder en digital plattform för att lära dig spela golf eller förbättra ditt golfspel.
Men hjälp av oss kan du bland annat gå Grönt kort kurs för golf.

Kurserna på mittgolfspel.se är utformad enligt Svenska Golfförbundets gällande regelverk för Grönt kort och är skapad av Golfprofessionells som har mångårig erfarenhet från utbildningar inom golf

För att få spela golf på merparten av Sveriges banor behöver du Grönt Kort – ett sorts bevis på att du har koll på spelet och reglerna. Grönt Kort får du genom att lära dig grundläggande teori och träna på spelet. 

Ett godkänt Grönt kort och ett aktivt medlemskap i en golfklubb gör att du får åtkomst till alla Sveriges banor.

För att få spela golf på merparten av Sveriges banor behöver du ett godkänt Grönt Kort – ett sorts bevis på att du har koll på spelet och reglerna.

Ett godkänt Grönt Kort kan du få om du går vår kurs. Du köper lätt tillgång till kursen här – Ta Grönt kort.
Kursen ger dig alla baskunskaper du behöver för att kunna spela golf på ett säkert sätt. 

För att kunna bli godkänd för Grönt kort via mittgolfspel.se behöver du ha genomfört hela vår utbildning.
Läs mer under fliken Ta Grönt kort

Genom att ta hjälp av oss och gå vår Ta Grönt kort kurs digitalt. Vår Grönt kort kurs online är utformad efter gällande regelverk och efter avslutad kurs kommer du ha ett godkänt Grönt kort som gäller i hela världen. Vi hjälper dig hela vägen till ett godkänt Grönt kort!

I kursen kommer du skaffa dig alla nödvändiga baskunskaperna du behöver för att kunna spela golf på ett säkert sätt.
Utbildningen består av instruktionsfilmer och kunskapsfrågor – Allt för att du på ett snabbt och effektivt sätt ska lära dig spela golf.

medlemskap i golfklubb ingår ej i grönt kort kursen.

Det är ingen skillnad på att hur du tagit ett grönt kort, Digitalt eller fysiskt

Den digitala kursen gör du på egen hand med hjälp av vår plattform och kräver således mera eget ansvar och driv för att genomföra.

Grönt kort fysiskt, normalt i grupp, på en golfklubb/anläggning med hjälp av en golftränare.

Ditt godkända gröna kort gäller på alla banor i Sverige samt för spel utomlands. Ta allt för vana att kolla vad den banan du tänkt besöka/spela har för krav eller policys vad gäller handicap innan du åker dit eller bokar tid.

Du kan vara hur ung eller gammal som helst när du börjar spela golf. Det viktigaste är att anpassa svårighetsgraden efter dina förutsättningar. 

Gå vår kurs här på mittgolfspel.se – Vi hjälper dig hela vägen till grönt kort!

Spelprov för barn, till och med det kalenderår barnet fyller 12 år:
Spelprovet kan utföras på 3 olika sätt (du väljer det som passar dig/banan bäst).
Alternativ  Nr. 1 är att spela enligt samma kriterier som vuxna.
Alternativ  Nr. 2 är att barnet spelar nio hål från 150-markeringen på hål som är par 4 och par 5, samt från främre tee på par 3-hål. Alla hål räknas som par 3 och barnet får tre extraslag per hål. Du ska då uppnå minst 18 poäng.
Alternativ nr. 3 är utföra spelprov från 100 meter på samtliga 9 hål och klara detta på max 45 slag (i detta alternativ räknas ej poäng). För dig som är 13 år eller äldre kan alternativ 2 och 3 ovan användas i träningssyfte innan du utför ditt spelprov om du ännu inte uppnått spelkravet för vuxna. Även korthålsbanor kan vara bra i syfte att öva sig att bli bättre på resan mot Grönt Kort.

Hos oss kan du använda ditt friskvårdsbidrag från  
Klicka här för att komma till epassi.se

Har du gjort ett köp av Grönt Kort kurs med Epassi?
Registrerar du det här

Baserad på att du utövar motion (vilket görs genom speltest och praktiska övningar) så kan du utnyttja ditt friskvårdsbidrag för vår Grönt kort kurs.

Ja, för att kunna boka starttider via mingolf behöver du ett aktivt golf-id. För att du ska få ett aktivt golf-id behöver du ett godkänt Grönt kort och ett medlemskap i en golfklubb.

Merparten av klubbarna har en hemsida där du enkelt kan se vilka medlemsskap de har och vad olika innehåll kostar.

Det finns också så kallade pay and play-banor, där du inte behöver vara medlem för att spela. Men med Grönt Kort och ett aktivt medlemskap i en golfklubb får du åtkomst till alla Sveriges banor.

Obs! medlemskap i golfklubb ingår ej i vår Grönt kort kurs.

Spelprovet går ut på att du skall klara av att spela 9 hål på en valfri banvärderad golfbana, på ett givet antal slag.
(Du behöver kunna spela på hcp 54 och få minst 18 poäng på 9 hål)

Du gör ditt spelprov efter du har genomgått SGFs obligatoriska teoriutbildningen.
Läs mer om hur spelprovet fungerar

 

Du är alltid välkommen tillbaka till golfen. Om du har varit aktiv medlem efter 2004 finns ditt Golf-ID registrerat i Golfens IT-system. Då kan en golfklubb aktivera dig som medlem med det handicap du senast var noterad på. Slutade du före 2004 så behöver du genomföra teorin och spelprovet igen för att få handicap 54 eller lägre. 

Kontakta den klubb där du vill bli medlem, så hjälper de dig.

Golf-id är golfens id nummer och ett Golf-ID skapas automatiskt när du registrerar dig på SGF min golf portalt (Golfens IT-system).
Du kan enkelt skapa ett Golf-id själv.
Innan du börjar Ta Grönt korts kursen skapa ett golf-id.

Klicka här för att skapa ett golf-id
Du får då ditt Golf-ID direkt till din mail efter registrering. Du kan alltså ha ett Golf-ID utan att ha ett godkänt Grönt Kort. När du har ett godkänt Grönt Kort, sker en registrering till hcp 54 eller lägre, samt att det aktiviveras i GIT att du har et godkänt Grönt Kort på ditt Golf-ID.

Behöver du hjälp med Golf-id?
info@mittgolfspel.se

En godkänd Grönt kortkurs
tillsammans med ett medlemskap i en valfri svensk golfklubb
ger dig ett aktivt golf-ID

Om ditt golf-id ej är aktivt ser du detta när du loggar in på mingolf.

Innan du har ett godkänt Grönt kort och ett medlemskap i en svensk golfklubb är ditt golf-id ej aktivt.

När du påbörjar en Grönt kort kurs är du “under utbildning” och det är först när du blivit godkänd för Grönt kort samt blir medlem i en golfklubb som ditt golf-id blir aktivt. För att kunna boka starttider behöver du ha ett aktivt golf-id.

Alltså ett godkänt Grönt kort och ett medlemskap ger dig ett aktivt golf-id.

När du har ett godkänt Grönt kort sköter du själv justeringarna av ditt hcp. Du kan ändra ditt hcp via mingolf. Logga in och klicka dig vidare för att justera din hcp.

Har du problem med att justera din hcp eller ej får tillgång till det i mingolf, måste du kontakta din hemmaklubb där du är medlem för att få vidare hjälp.

Det kan variera, beroende på hur du väljer att Ta Grönt kort. Med vår Grönt kort kurs får du allt du behöver för ett godkänt grönt kort för bara 995 kr. 

Att sedan träna golfspelet kan du välja att göra mer eller mindre kostnadsfritt på egen hand – träna på driving rangen. Antingen köper du en enstaka hink med rangebollar (cirka 20–50 kronor beroende på klubb och antalet bollar) eller ett rangekort som du kan använda flera gånger.

Vi rekommenderar dig efter varje lektion i kursen att träna på spelets grunder och teknik.

När du ska göra ditt spelprov är det bra du tar kontakt med den klubben i förväg, för att höra vilka ev. spelavgifter som gäller för just den banan när du ska genomföra ett spelprov.

Kontakta oss

Hittar du inte svar på din fråga?
Vi finns alltid i chatten eller kontakta oss på:
info@mittgolfspel.se

FÖLJA OSS GÄRNA