Have a question?
Message sent Close

Ta Grönt kort med MittGolfspel.se

Vad roligt att du vill börja spela golf. MittGolfSpel.se digitala plattform är den perfekta starten på ditt golfspel.

När du fått ett godkänt grönt kort och för attt kunna boka starttider, registrera handicap och anmäla sig till tävlingar krävs även ett aktivt medlemskap i en golfklubb

Ingår allt jag behöver för att börja spela golf när jag tar grönt kort online?
Ja! Du får både all kunskap om spelet med tillhörande regler, läs mer på sidan Ta Grönt kort

När får jag mitt gröna kort?
När du tagit dig igenom vår utbildning och sett samtliga videolektioner och svarat på tillhörande kunskapsfrågor gör du den obligatoriska regelutbildningen på golf.se. Därefter är det dags att spela på banan! När du klarat av att spela 9 hål på motsvarande handicap 54 har du tagit grönt kort! Enligt statistiken sker detta redan vid första eller andra rundan för mer parten av de som gör spelprov, och därefter kan du spela själv på sveriges golfbanor.

Vad kommer jag lära mig i kursen?
Vi går igenom allt du behöver för att kunna spela golf på ett säkert sätt! Vi ger dig baskunskaper i Golfens regler, golfvett och golfens alla slag såsom svingens grunder, lära dig putta, chippa, pitcha och slå bunkerslag och mycket mer! Vi uppmuntrar till att träna på alla delar du lär dig i kursen på en anläggning nära dig!

Hur lång tid tar kursen?
Ta Grönt kort kursen består 8 avsnitt och totalt innehåller dessa avsnitt 32 lektioner. Lektionerna består av kortar utbildningsvideos på 1-5 min.
Efter varje avsnitt behöver du svara på kunskapsfrågor. Totalt sett tar kursen ca 60 min att genomföra.

Ta Grönt Kort innebär följande delar:

  • Inneha ett Golf-ID
  • Genomföra teorin på nätet
  • Registrera ett godkänt spelprov