Have a question?
Message sent Close

Vad behöver jag för utrustning för att börja spela golf?

Vad behöver du för utrustning att börja spela golf?
För att spela golf behöver du olika golfklubbor för olika situationer och lägen som uppstår längs banan. Om du är helt ny inom golfen kan det vara bra att låna några klubbor eller kanske ett helt set innan du köper egna, så att du kan prova om golf.
Om vi börjar med klubborna i bagen så får man enligt reglerna ha 14 klubbor, det kallas även för ett helset. När man börjar spela golf är det lagom att börja medcett halvset, vilket totalt är 5 och 8 klubbor.

Här guidar vi dig igenom utrustningen du behöver och inte behöver

Ett mindra antal klubbor kallas ett halvset, och räcker långt för nybörjare. En full golfbag består av 14 olika klubbor, vilket är det maximala antalet du får ha med dig

Om du bestämmer dig för att köpa ditt eget set med golfklubbor så behöver du:

Driver – detta är klubban med stort huvud som används till att göra utslagen från tee.
Hybrid – dessa klubborna är en blandning mellan metalwoods och järnklubbor, och används för att till exempel slå längre slag på fairway.
Järnklubbor – i olika vinklar för kortare eller längre slag
Wedge – Är en mer vinklad klubb, så att du kan slå närspelsslag och bunkerslag. Sandwedge med ca 56 graders loft är den vanligaste.
Putter – som du använder för att putta bollen på greenen.
Golfbag Alla golfare behöver en golfbag, antingen bär du bagen eller använder en vagn, den bör helst ha lite olika fickor till att förvara golfutrustning och andra personliga ägodelar.

Tillbehör
Golfbollar – beroende på hur många du brukar tappa bort behövs x antal golfbollar i din golfbag. Det finns massor av märken och sorter, välj en billig boll i början innan du vet vilken boll som passar dig bäst!
Peggar – dessa kan både tappas bort eller förstöras under en golfrunda. Du bör därför ha ett antal peggar i reserv.
Handduk – det är bra att, så att du kan exempelvis enkelt göra rent dina klubbor
Golfhandske.

Kläder och skor
På golfbanan är det en viss klädkod som gäller. Du ska vara fint och sportigt klädd. Du bör även ha ett set kläder att använda när det regnar, och många föredrar att ha en keps till soliga dagar. Kolla gärna upp om den klubb du besöker har någon klädkod

Tips på var du hittar utrusntning!
Det enkla och bekväma sättet att köpa och sälja sportutrustning.